Grannen grillar!
Du också?

Erbjudanden: Strömstad

Hitta till butiken

Vecka 38 | Gäller t.o.m. 2017-09-24 med reservation för slutförsäljning. * Alla priser i SEK

Få vårt nyhetsbrev

Imponera vid grillen – håll koll på tid och temperatur!

Marinader, glazer och rubs i all ära, men viktigast för ett riktigt bra resultat är ändå själva grillandet. Använd vårt grillschema som utgångspunkt, så kan du imponera på familj, vänner och grannar med saftiga köttbitar och grönsaker som alla är klara att servera samtidigt. 

Öppna grillschemat

När är köttet färdigt?

Har du inte koll på tiden och/eller temperaturen finns det andra knep att ta till. En bra tumregel när du grillar kött i skivor är att det är dags att vända när köttsaft börjar sippra upp på ytan. Ett annat bra tips, som är användbart när du exempelvis helgrillar en filé, är att trycka försiktigt på köttbiten. En färdig köttbit ska kännas fast med lite studs.

Använd termometer!

Det är vare sig är fegt eller fusk att använda grilltermometer – det är smart. Det finns en mängd olika grilltermometrar att köpa, från enkla analoga modeller till trådlösa varianter du kan koppla till din smartphone för att följa temperaturutvecklingen minut för minut. Har din grill ingen inbyggd termometer kan det vara bra att ha en extra termometer för att kontrollera värmen i själva grillen.

Direkt eller indirekt grillning?

Direkt grillning: Här grillar du direkt över kolbädden och temperaturen bör vara runt 200 grader. Upp till 250 grader fungerar också bra för tunnare bitar och sådant som ska snabbgrillas.

Indirekt grillning: Kräver en grill med lock. Här grillas maten en bit ifrån kolbädden och temperaturen ska ligga mellan 110-150 grader beroende på storleken på det som ska grillas och grilltiden (om det exempelvis ska vara “slow cooked”). Amerikansk barbeque-grillning bör göras vid ca 110-120 grader.

Låt köttet vila

En grundregel för de flesta köttbitar är att de inte ska skäras upp direkt efter att de har lämnat grillen. Låt köttet vila några minuter innan du skär i det så behåller det sin saftighet. Är det lite kyligt ute kan du med fördel linda in köttet eller täcka över det med ugnsfolie. Tänk dock på att innertemperaturen då kan fortsätta uppåt ett par grader.

Var beredd när grannen grillar
– kolla in vår checklista!

Sommaren är tiden för spontana beslut. Se till att alltid vara beredd på att slänga ihop en snabb grillmiddag när solen tittar fram och grannen grillar. Vi har satt ihop en liten lista på sådant som du kan se till att alltid ha hemma.

Se listan

Entrecôte med jacket potatoes och grillad majs och bönsallad

En lättlagad och god rätt med en härlig grillkaraktär. Saftig entrecôte och ostgratinerad bakad potatis. Serveras med sallad på grillade gröna bönor och grillad majs. Potatisen tar en stund i ugnen men går utmärkt att förbereda dagen innan.

Till receptet

Dubbelburgare trippel cheese med karamelliserad lök

Rejäla och saftiga högrevsburgare med mycket ost, dubbelt upp med kött och toppade med karamelliserad lök. Servera gärna burgarna tillsammans med en coleslaw.

Till receptet

Kycklingburgare med Mojo rojo

Kycklingburgare på grillad kycklingfilé mellan skivor av härligt surdegsbröd. Med färdig smakrik sås blir de här kycklingburgarna till riktig snabbmat när den är som bäst!

Till receptet

Potatissallad med oliver och ruccola

En fyllig potatissallad med italienska smaker som passar till de flesta sorters grillad mat.

Till receptet

Hitta din butik

Vi har sju matvarubutiker som sträcker sig från Strömstad i söder till Storlien i norr. Här hittar du adresser, öppettider och kontaktinformation till alla våra butiker. Välkommen att besöka din närmsta Eurocashbutik!

Hitta butik

Följ oss

Följ oss på Facebook för att få våra bästa erbjudanden varje vecka! Om du har några frågor eller funderingar är du även varmt välkommen att kontakta oss.

Facebook