Dubbelburgare trippel cheese med karamelliserad lök

Rejäla och saftiga högrevsburgare med mycket ost, dubbelt upp med kött och toppade med karamelliserad lök. Servera gärna burgarna tillsammans med en coleslaw.

Ingredienser

4 portioner

Högrevsburgare:
600 g högrevsfärs
1 tsk salt
2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet
12 skivor Castello® Burger Cheddar

Karamelliserad lök:
2 gula lökar
2 msk Arla® Svenskt Smör
2 msk muscovadosocker
1½ dl öl

Tillbehör:
1 saltgurka
4 hamburgerbröd
4 msk Arla® färskost naturell

Gör så här

Börja med den karamelliserade löken. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt sockret under omrörning så att det smälter. Häll på ölen och låt koka in ca 5 min.
Skiva saltgurkan tunt på längden. Dela hamburgerbröden och rosta snittytan. Bred färskost på brödens över- och underdelar.
Forma 8 tunna hamburgare av färsen. Salta och stek i smör-&rapsolja, ca 2 min på varje sida. Lägg en ostskiva på alla hamburgare. Fördela alla ingredienser på hamburgerbröden, börja med en ostskiva. Servera gärna med coleslaw.

Recept från Arla