Entrecôte med jacket potatoes och grillad majs och bönsallad

En lättlagad och god rätt med en härlig grillkaraktär. Saftig entrecôte och ostgratinerad bakad potatis. Serveras med sallad på grillade gröna bönor och grillad majs. Potatisen tar en stund i ugnen men går utmärkt att förbereda dagen innan.

Ingredienser

4 portioner

Jacket potatoes
2 st Bakpotatis
2 dl Gräddfil
3 dl Riven Västerbottenost
2 msk Fint skuren gräslök
2 tsk Santa Maria BBQ Spices Chili

 

Grillad bön- och majssallad
150 g Gröna bönor
1 st Majskolv
250 g Körsbärstomater
1 st Röd lök
1 msk Olivolja
2 msk Citronjuice
2 tsk Santa Maria BBQ Spices Chili

Entrecôte
600 g Entrecôte
1 påse Santa Maria BBQ Rub Classic American

Gör så här

Jacket potatoes
Picka skalet på bakpotatisarna med en gaffel och baka i ugn på ca 225°C i 45-60 minuter, den ska kännas mjuk. Dela försiktigt potatisarna i halvor och gröp ur innehållet utan att skalet förstörs. Blanda den urgröpta potatisen med gräddfil, riven Västerbottenost, gräslök och smaka av med BBQ Spices Chili. Fyll potatisskalen med blandningen och gratinera sedan i ugn på 225°C tills de fått fin färg. Det går även bra att lägga potatisen på grillen med indirekt värme och grilla under lock.

Grillad bön- och majssallad
Blanda gröna bönor med lite olja.
Grilla bönor och majs tills de fått färg och blivit lite mjuka. Ställ majsen på högkant och skär av majskornen. Blanda majskorn, gröna bönor, delade körsbärstomater och skivad rödlök i en bunke. Tillsätt olivolja samt citronjuice och smaka av med BBQ Spices Chili.

Entrecôte
Gnid in köttet med rub. Grilla entrecôten på medelstark värme, gärna under lock, vänd efter ca 2 minuter och grilla andra sidan. Servera med potatis och salladen.

 

Recept från Santamariaworld