Var beredd när grannen grillar!

Sommaren är tiden för spontana beslut. Se till att alltid vara beredd på att slänga ihop en snabb grillmiddag när solen tittar fram och grannen grillar. Vi har satt ihop en liten lista på sådant som du kan se till att alltid ha hemma.

  • Grillkol eller grillbriketter
    Ta för vana att alltid köpa en ny säck innan den gamla är slut.
  • Grilltändare för snabb glöd
    Med en elgaffel eller en skorstenständare sköter kolen sig själv medan du förbereder maten.
  • Grillspett
    Ha alltid ett paket med små trägrillspett hemma. Blötlägg dem i några minuter innan du gör spetten. Trä på de godsaker du har hemma – voila – gott på grillen!

  • Frysta, färdiga hamburgare
    Kan du i princip lägga direkt på grillen. Annat kött funkar naturligtvis också, men är det fryst finns det risk att solen hinner gå ner innan det är klart att grilla. Släng några påsar med pommes frites eller crisscross eller dyl i frysen. Snabbt och lätt!
  • Frysta hamburger- och korvbröd
    Tina och värm direkt på grillen.
  • Kött
    Vakuumförpackat kött håller länge. Köp storpack med kött, skiva det (om det inte redan är skivat) och styckefrys så tinar de fortare. Plocka fram efter behov.
  • Korvar
    Tunna grillkorvar kan du i princip grilla direkt från frysen. Tjockare korvar bör vara färska, men oftast är hållbarheten så pass bra att du alltid kan ha ett paket i kylen.
  • Grönsaker
    Förkokta majskolvar har lång livslängd och blir supergoda när man grillar dem. Grönsaker som tomat, sparris, paprika och zucchini är jättegott att grilla – och enkelt att ha hemma. Hamnar de inte på grillen gör du av med dem i en god sommarsallad.

  • Goda grillsåser och dressingar
    Ladda upp med ketchup, senap, barbequesås och hamburgerdressing så är du redo för det mesta. Egengjord grillolja är förvisso toppen. Men ska du vara snabbt igång har vi massor av goda färdiga grillsåser som dessutom håller länge i kylskåpet, särskilt om du inte öppnat dem. Gör kryddsmör och frys in det i kuber. Bara att ta fram så tinar de under tiden som grillen blir varm.
  • Picklade grönsaker
    Prova picklade grönsaker som smaksättare! Lägg in exempelvis tunt skivad rödlök i en vanlig 1-2-3-lag (ättika, socker och vatten) så har du ett jättegott tillbehör som håller flera veckor i kylen och passar till de flesta grillade rätter.