God jul! Högtid för lågpris. God jul! Högtid för lågpris.

God jul!

Högtid för lågpris.

Julen är årets största högtid på båda sidor av gränsen. Det är den tid på året då vi varvar ner och tillbringar mer tid med dem vi bryr oss mest om. Många av oss uppskattar ron i att bara vara hemma och umgås. Vissa av oss uppskattar, som tur är, även att laga all den goda mat som hör julen till. Hos Eurocash hittar du både inspirationen och maten du behöver för en riktigt god jul. Inspirationen bjuder vi på. Maten är billig och god. Varför betala mer?!

Laddar erbjudanden...

Annonsblad

Vecka  50| Gäller t.o.m 2018-12-16 med reservation för slutförsäljning

Ladda ner annonsblad
Glöggtillbehör Glöggtillbehör

Ingen jul utan glögg, och ingen glögg utan tillbehör.

Här får du inspiration till nästa glöggfest!

Getostfyllda dadlar med Serrano Getostfyllda dadlar med Serrano

Getostfyllda dadlar med Serrano

Salt möter sött. Getostfyllda, smarriga dadlar inlindade i salt serranoskinka och gratineras snabbt i ugn före servering. Snabblagat och gott tillbehör på glöggbuffén.

Visa receptet Dölj receptet
Ingredienser Gör så här
Getostfyllda dadlar med Serrano

Getostfyllda dadlar med Serrano

Salt möter sött. Getostfyllda, smarriga dadlar inlindade i salt serranoskinka och gratineras snabbt i ugn före servering. Snabblagat och gott tillbehör på glöggbuffén.

Ingredienser

Ca 100 g chèvreost
25 urkärnade dadlar
9 skivor serrano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär bort kanterna från osten med en osthyvel.
  3. Fyll dadlarna med ost.
  4. Dela skinkskivorna i 3 delar.
  5. Linda skinkan runt varje fylld dadel.
  6. Lägg dadlarna i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter.
Pepparkakssnittar Pepparkakssnittar

Pepparkakssnittar

Ett supersnabbt och smart sätt att göra “egna” pepparkakor på.

Visa receptet Dölj receptet
Ingredienser Gör så här
Pepparkakssnittar

Pepparkakssnittar

Ett supersnabbt och smart sätt att göra “egna” pepparkakor på.

Ingredienser

1 förp pepparkaksdeg
Hackade mandlar eller mandelsplit

Ädeloströra
140 g ädelost
3 msk crème fraiche
Mosa och blanda.

 

Gör så här

  1. Arbeta ihop degen och mandlarna. Skär degen i fyra delar och rulla ut dem.
  2. Platta till rullarna och grädda dem i 200° i ca 10-12 minuter.
  3. Ta ut dem och skär dem i sneda kakor medans de är varma. Låt svalna
Varm brietårta med honungsvalnötter och färska fikon Varm brietårta med honungsvalnötter och färska fikon

Varm brietårta med honungsvalnötter och färska fikon

Imponera på gästerna med denna festliga men enkla brietårta.

Visa receptet Dölj receptet
Ingredienser Gör så här
Varm brietårta med honungsvalnötter och färska fikon

Varm brietårta med honungsvalnötter och färska fikon

Imponera på gästerna med denna festliga men enkla brietårta.

Ingredienser

1 st brieost, en hel tårta
1 msk smör
50 gram valnötter
4 msk flytande honung
2 st färska fikon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ osten på en bakplåtspappersklädd plåt och värm den i ugnen i ca 15-20 minuter.
  2. Hetta upp smöret och fräs nötterna mycket lätt under omrörning. Tillsätt lite honung och blanda. Skär fikonet i tunna klyftor.
  3. Fördela de stekta valnötterna och fikonklyftorna på brietårtan och ringla över ytterligare lite honung.

Servera direkt och njut!

Svenskt eller norsks julbord Svenskt eller norsks julbord

Julbord med både varmt och kallt? Kompletta rätter med traditionella tillbehör? Allt för ett svenskt eller norskt julbord hittar du hos oss! Varför betala mer?!

ribbe ribbe

Så lagar du perfekt juleribbe

Ribbe är Norges julfavorit nummer ett! Här är tipsen hur du får till en god, saftig och krispig juleribbe.

Perfekt juleribbe

Delikatessrödkål Delikatessrödkål

Delikatessrödkål

Syrlig, söt och kryddig klassiker till julbordet.

4-6

Visa receptet Dölj receptet
Ingredienser Gör så här
Delikatessrödkål

Delikatessrödkål

Syrlig, söt och kryddig klassiker till julbordet.

4-6

Ingredienser
4-6 portioner

1 kg rödkål i strimlor
1 rödlök i klyftor
3 syrliga äpplen i klyftor
1 tsk salt
1 krm malda kryddnejlikor
1 krm mald kryddpeppar
2 msk ättika 12%
3 msk Dansukker Ljus Sirap

Gör så här

Blanda rödkål, rödlök, äpplen, salt, kryddnejlikor, kryddpeppar, ättika och sirap i en gryta och koka på svag värme under lock i ca 30 minuter. Smaka av och tillsätt ytterligare kryddor om så behövs.

Recept från Dansukker

brysselkal brysselkal

Kanelrostad brysselkål med mandel

Krydda upp brysselkålen med kanel och servera tillsammans med knaprig mandel.

4

Visa receptet Dölj receptet
Ingredienser Gör så här
brysselkal

Kanelrostad brysselkål med mandel

Krydda upp brysselkålen med kanel och servera tillsammans med knaprig mandel.

4

Ingredienser
4 portioner

2 msk smör
500 g brysselkål
1 tsk salt
1 krm Santa Maria Svartpeppar malen
2 tsk Santa Maria Kanel, malen
0.5 dl mandelspån

Gör så här

  1. Dela brysselkålen i halvor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och rosta brysselkålen i ca 4 minuter.
  3. Tillsätt salt, peppar och kanel och stek i ytterligare 4 minuter.
  4. Vänd ner mandelspånen och servera.

Recept från Santa Maria

Sockerbrynt potatis Sockerbrynt potatis

Sockerbrynt potatis

Knaprigt, gyllene och sött tillbehör. Gott till ribbe!

6

Visa receptet Dölj receptet
Ingredienser Gör så här
Sockerbrynt potatis

Sockerbrynt potatis

Knaprigt, gyllene och sött tillbehör. Gott till ribbe!

6

Ingredienser
6 portioner

1 kg potatis (kokt och skalad)
200 g Dansukker Strösocker
50 g smör

Gör så här

Lägg socker i en stekpanna och låt det smälta. Rör inte i sockret, då blir det klumpigt. Lägg i smöret när sockret smält och lägg till sist i potatisarna. Rör till potatisarna är gyllenbruna, cirka 20 minuter. Gott till Ribbe!

Recept från Dansukker

 

kalkon kalkon

Julkalkon med spenatsallad & mustig sås

Bjud på saftig och smakrik kalkon i jul! Vi fyller vår med äpple och katrinplommon och gör en mustig sås av stekskyn. Serveras med en fräsch spenatsallad.

4

Visa receptet Dölj receptet
Ingredienser Gör så här
kalkon

Julkalkon med spenatsallad & mustig sås

Bjud på saftig och smakrik kalkon i jul! Vi fyller vår med äpple och katrinplommon och gör en mustig sås av stekskyn. Serveras med en fräsch spenatsallad.

4

Ingredienser
4 portioner

1 kalkon
250 g rumsvarmt smör
0.5 dl Santa Maria Tamari Dark Soy
1 msk Santa Maria Garlic Paste
1 msk Santa Maria Timjan
0.5 msk salt
0.5 msk Santa Maria Svartpeppar malen

Fyllning:
2 äpplen
2 gula lökar
1 dl torkade katrinplommon
1.5 msk Santa Maria old-Timjan
1 dl vatten

Sås:
Steksky från kalkonen
3 dl crème fraiche
2 tsk Santa Maria Rock Salt
0.5 tsk Santa Maria Svartpeppar malen
Spenatsallad
2 morötter
2 rödbetor
1 granatäpple
70 g babyspenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Blanda smör med soja, vitlök, timjan, salt och peppar.
  3. Lossa försiktigt skinnet på kalkonen nerifrån ända upp till halsen.
  4. Smörj 2/3 av smöret mellan skinnet och kalkonköttet och resten av smöret utanpå.
  5. Skala och skiva äpplena och lökarna.
  6. Blanda äpple och lök med katrinplommon och timjan och fyll kalkonen med blandningen.
  7. Lägg kalkonen i en ugnsfast form fylld med 1 dl vatten och tillaga i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 72 °C. 8. Räkna med 30 minuters tillagningstid per kg kalkon.
  8. Häll stekskyn från den färdiga kalkonen i en kastrull och tillsätt crème fraiche. Låt sjuda i 10 minuter och krydda med salt och peppar.
  9. Riv morötter och rödbetor grovt till salladen och kärna ur granatäpplet. Blanda med spenat i en stor skål.
  10. Servera kalkonen med kokt potatis och spenatsalladen.

Recept från Santa Maria

torskrygg torskrygg

Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås

Torskrygg är fast och fin i köttet. Tillsammans med en len och skummig sås smaksatt med jordärtskocka blir detta snabbt en favoriträtt.

4

Visa receptet Dölj receptet
Ingredienser Gör så här
torskrygg

Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås

Torskrygg är fast och fin i köttet. Tillsammans med en len och skummig sås smaksatt med jordärtskocka blir detta snabbt en favoriträtt.

4

Ingredienser
4 portioner

600 gr urbenad torskrygg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Sås:
2 schalottenlökar
2 jordärtskockor
25 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
1 dl Arla® vispgrädde
2 dl Arla® mjölk
1 msk fiskfond
rivet skal av 1 citron
2 tsk pressad citronsaft
1 msk färsk dragon

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Gnid in fisken med salt och peppar.
Skala och hacka lök och jordärtskockor. Fräs dem i smör i en kastrull utan att de får färg.
Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka upp och koka på svag värme tills jordärtskockorna är mjuka, ca 7 min. Torka av fisken och bryn den runt om. Lägg den i en ugnssäker form och häll över smöret. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min tills innertemperaturen är 50° eller fisken känns fast. Lägg citron och dragon i såsen och mixa den slät och skummig. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med såsen, lättkokta morötter och potatis.

Recept från Arla

saffranskyckling saffranskyckling

Saffranskyckling

En mumsig kycklingrätt med både doft och smak av jul! Perfekt att bjuda på i julbrådskan!

4

Visa receptet Dölj receptet
Ingredienser Gör så här
saffranskyckling

Saffranskyckling

En mumsig kycklingrätt med både doft och smak av jul! Perfekt att bjuda på i julbrådskan!

4

Ingredienser
4 portioner

500 g kycklingbröstfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Arla® Svenskt Smör
Normalsaltat 82%
2 purjolökar
1 apelsin
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran & tomat

Gör så här

Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Skär purjolöken i bitar. Riv skalet och pressa saften ur halva apelsinen. Skala den andra halvan och skär den i bitar. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna. Häll på crème fraiche och apelsinsaft och skal. Lägg ner kycklingen i såsen. Låt allt koka på svag värme under lock ca 10 min. Strö över apelsinbitarna. Serveras med valfritt tillbehör.

Recept från Arla