Erbjudanden: Strömstad

Hitta till butiken

Vecka 21 | Gäller t.o.m. 2018-05-27 med reservation för slutförsäljning. * Alla priser i SEK

Få vårt nyhetsbrev

Låt grillsommaren börja!

Hamburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och bacon

Hamburgare på högrevsfärs som toppas med sötsyrlig rödlöksmarmelad. Stekt, knaprigt bacon och vitmögelost som mjuknar när de läggs på de varma hamburgarna resulterar i en fantastisk smakkombination.

Ingredienser, 4 portioner: 500 g nötfärs, 1 msk olivolja, 1 tsk salt, 1 färsk grön jalapeno, 2 krm svartpeppar, 4 hamburgerbrödromansallad, 4 skivor bacon, 150 g Castello® White with truffle.

Rödlöksmarmelad: 2 rödlökar, 2 msk strösocker, 2 msk honung, 2 msk rödvinsvinäger, 2 msk rödvin, 1 krm salt.

Gör så här:  Börja med marmeladen. Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt. Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt marmeladen kallna. Blanda färsen med oljan och forma till 4 burgare. Salta och peppra och grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida. Stek baconskivorna knapriga. Skär osten i skivor och lägg dem på de varma burgarna. Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med bacon, rödlöksmarmelad och sallad.

Recept från Arla Köket

Chillimajonäs med Sriracha

Majonnäs som får hetta av den asiatiska ketchupen sriracha. Passar extra bra som tillbehör till kyckling och fläsk.

Ingredienser 2 portioner: 1 dl majonnäs, 2 grön chilipeppar, 1 schalottenlök, 2 msk gari, inlagd ingefära, 1 tsk srirachasås, pressad saft av 1 lime

Gör så här: Kärna ur chilin och skala löken. Hacka chili, lök och ingefära fint. Blanda med majonnäs och övriga ingredienser.

Recept från Arla

Balsamicoglaze

Sötmustig glaze som är god på revben, fläskkarré, filé, biff eller kyckling.

Ingredienser: 1/2 dl japansk soja, 1/2 dl Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P., 2 vitlöksklyftor finrivna, 1 msk Zeta Vitvinsvinäger, 1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico, 2 msk flytande honung.

Gör så här: Blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull. Koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Vätskan har då blivit sirapslik och lite trögflytande när den svalnat.

Recept från Zeta

Barbequecoleslaw med jalapeno och rödkål

Snyggt rosa coleslaw med fruktig hetta från jalapeno och extra rökighet från de knapriga nötterna. Smakar bra till hamburgare, revbensspjäll och lax.

Ingredienser, 4 portioner: 150 g rödkål, 1 morot, 1 syrligt grönt äpple, 1 msk skivad inlagd jalapeno, 1 dl Arla Köket turkisk yoghurt, ½ dl majonnäs, ½ tsk salt, 1 krm strösocker, 3 msk barbeque-nötter.

Gör så här: Strimla kålen fint. Skala och riv morot och äpple grovt. Blanda alla ingredienser utom nötterna. Låt stå i kyl minst 1 tim. Strö över nötterna vid servering.

Tips: Nötter eller mandlar med barbequesmak ger både sälta, rökt smak och tuggmotstånd. Du hittar dem i vår snackshylla.

Recept från Arla

Direkt eller indirekt grillning?

Direkt grillning: Här grillar du direkt över kolbädden och temperaturen bör vara runt 200 grader. Upp till 250 grader fungerar också bra för tunnare bitar och sådant som ska snabbgrillas.

Indirekt grillning: Kräver en grill med lock. Här grillas maten en bit ifrån kolbädden och temperaturen ska ligga mellan 110-150 grader beroende på storleken på det som ska grillas och grilltiden (om det exempelvis ska vara “slow cooked”). Amerikansk barbeque-grillning bör göras vid ca 110-120 grader.

Grillad ryggbiff med prästostslungade pommes av sötpotatis

Ingredienser, 4 portioner: 1 påse Santa Maria BBQ Rub Allround, 4 skivor ryggbiff (180 g/skiva), 6 skalade sötpotatisar, 2 msk rapsolja, 0.5 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper, 1 tsk Santa Maria Rock Salt, 1 dl finriven prästost, 0.5 dl fint skuren gräslök.

Gör så här: Rubba (gnid in) biffen med rub. Grilla biffen på direktvärme, ca 3 minuter per sida till ca 56 °C i innertemperatur.

Prästostslungade pommes:  Sätt ugnen på 250 °C. Skär sötpotatisen i stavar. Lägg dem på en stor ugnsplåt och ringla över rapsoljan. Salta och peppra. Blanda väl. Baka i ugnen i 30–35 minuter eller tills de fått rikligt med färg. Ta ut potatisen ur ugnen och låt svalna något. Strö över den finrivna prästosten och gräslöken. Servera!

Recept från Santa Maria World

Grillade nektariner med hallongrädde

Hettan från glöden ger nektarinerna en karamelliserad sötma som passar perfekt med frisk hallongrädde.

Ingredienser, 4 portioner: 4 nektariner, 2 msk pressad citron, 3 dl Arla®vispgrädde, 2 dl färska hallon, 1 msk strösocker,

Gör så här: Dela nektarinerna i halvor och kärna ur. Häll citronsaften över snittytorna. Vispa grädden lös. Mosa ihop hallonen med sockret och vänd ner i grädden. Grilla nektarinhalvorna på hög, direkt värme på båda sidorna tills de får lite färg. Servera på en gång med hallongrädden.

Recept från Arla

Imponera vid grillen – håll koll på tid och temperatur!

Marinader, glazer och rubs i all ära, men viktigast för ett riktigt bra resultat är ändå själva grillandet. Använd vårt grillschema som utgångspunkt, så kan du imponera på familj, vänner och grannar med saftiga köttbitar och grönsaker som alla är klara att servera samtidigt. 

Öppna grillschemat

Använd termometer!

Det är vare sig är fegt eller fusk att använda grilltermometer – det är smart. Det finns en mängd olika grilltermometrar att köpa, från enkla analoga modeller till trådlösa varianter du kan koppla till din smartphone för att följa temperaturutvecklingen minut för minut. Har din grill ingen inbyggd termometer kan det vara bra att ha en extra termometer för att kontrollera värmen i själva grillen.

Låt köttet vila

En grundregel för de flesta köttbitar är att de inte ska skäras upp direkt efter att de har lämnat grillen. Låt köttet vila några minuter innan du skär i det så behåller det sin saftighet. Är det lite kyligt ute kan du med fördel linda in köttet eller täcka över det med ugnsfolie. Tänk dock på att innertemperaturen då kan fortsätta uppåt ett par grader.

Var beredd när grannen grillar
– kolla in vår checklista!

Sommaren är tiden för spontana beslut. Se till att alltid vara beredd på att slänga ihop en snabb grillmiddag när solen tittar fram och grannen grillar. Vi har satt ihop en liten lista på sådant som du kan se till att alltid ha hemma.

Se listan

Hitta din butik

Vi har sju matvarubutiker som sträcker sig från Strömstad i söder till Storlien i norr. Här hittar du adresser, öppettider och kontaktinformation till alla våra butiker. Välkommen att besöka din närmsta Eurocashbutik!

Hitta butik

Följ oss

Följ oss på Facebook för att få våra bästa erbjudanden varje vecka! Om du har några frågor eller funderingar är du även varmt välkommen att kontakta oss.

Facebook