Välkommen till vår köttdisk

Vi älskar kött

Därför styckar vi det själva. Vår kärlek till kött har skapat ett naturligt engagemang och noggrannhet i såväl val av råvaruleverantörer som i vår kvalitetssäkring vid leverans, förvaring, hantering, styckning och försäljning av våra köttprodukter. För att bli gränsens bästa matkedja satsar vi extra mycket på våra styckare och köttavdelningar. Allt för att alltid kunna erbjuda dig som kund den bästa köttkvaliteten till bästa pris.

Köttavdelning i framkant Köttavdelning i framkant

Köttavdelning i framkant

För att ligga i framkant och för att kunna erbjuda gränsens bästa köttprodukter förfinar vi hela tiden vår köttavdelning. Förutom att vi kontinuerligt ser över och effektiviserar våra rutiner, utvecklar styckeriet och använder de bästa redskapen så vidareutbildar vi hela tiden våra styckare för att slipa kompetensen ytterligare.

Egna styckare Egna styckare

Egna styckare

Varje butik har mellan 2-5 styckare beroende på om det är vardag eller helg. Under en dag styckar och maler vi sammanlagt 5 ton prima nötfärs, ytterlår av oxe, benfri kotlett, benfria ox-, kalv- och skinkstekar mm. Även om det såklart tar sin tid att stycka så mycket kött missar våra styckare gärna inte chansen att dela med sig av sina tips och erfarenheter. Tveka inte att fråga våra proffs om det är något du undrar över eller vill veta mer om!

Kontroll och hantering

Eftersom varje butik får 1-5 köttleveranser per dag ställer det höga krav på kontroll och hantering. När köttet levereras loggför vi temperaturen så att vi kan gå tillbaka i historiken om något mot förmodan skulle vara felaktigt. Alla pallar och kartonger synas rutinmässigt i sömmarna så att de är hela och rena när de kommer. För att inte bryta kylkedjan körs de sedan direkt in i den 2-gradiga kylen där det datummässigt är först in och först ut som gäller. Andra butikers köttomsättning ligger på 1-2 veckor medan vi har två dagar – något som gör att förrådet behöver fyllas på rejält inför helgerna och att vi verkligen är på tå för att hinna serva dig som kund på allra bästa sätt.

Köttgaranti Köttgaranti

Vår köttgaranti

På Eurocash är vi mycket noga med våra kött- och charkuteriprodukter. Vår kvalitetsstämpel innebär att du ska kunna lita på att alltid få färskt kött styckat i butiken, med tydlig ursprungsmärkning. Om du trots det skulle vara missnöjd med kvaliteten, ta med dig förpackningen och kvittot, så ger vi dig dubbla pengarna tillbaka.

Proffs på kött Proffs på kött

Proffs på kött

Nu har alla* våra gränsbutiker fått nya exklusiva köttdiskar fyllda till bredden med butiksstyckat kvalitetskött. Våra köttexperter väntar på dig med vässade knivar och redo att besvara dina frågor. Välkomna!

* Eurocash Storlien, Handelspark och Åmål har ingen bemannad köttdisk.

Tips från styckaren

Välj din köttbit med omsorg
Du känner lätt igen en bra köttbit på den rosaröda färgen och svaga doften. Köttets kvalitet beror på djurets ras, kön och ålder samt hur det fötts upp, transporterats och slaktats. Kort och gott – ju bättre liv det haft från uppväxt till slakt – ju godare smakar det. Välj inte bort en köttbit för att det är fett på eller insprängt i den. Fettet gör köttet saftigt samtidigt som överskottet smälter bort under stekningen.

Skär och stek ditt kött på rätt sätt för bästa resultat
En gammal tumregel är att alltid skära tvärs över köttet och dess fibrer för att bibehålla mörheten och inte göra det segt. Tänk på att steka skivor på hög temperatur och hela bitar på låg för att få ut maximalt av köttets potential. Och precis som vid grillning ska man vid stekning bara vända köttet en gång. Varje vändning innebär att köttsaften rinner ut vilket resulterar i att köttet blir torrt.