Om Eurocash

Vårt mål: Gränsens bästa matkedja

För att visa vår uppskattning ska vi alltid försöka överraska dig med kvalitetsvaror, till priser som du inte trodde var möjliga! Den dagen vi inte förvånar dig längre hoppas jag att du talar om det, så att vi kommer upp på tå igen. Det här är våra fyra budord:

1. Vi ska vara gränsens bästa matkedja. Eurocash handlar om att driva butiker som både går bra och som våra kunder gillar. (Därför måste vi anstränga oss lite mer, vara lite effektivare och jobba lite hårdare. Allt för att du ska bli lite mera nöjd med oss).

2. Vi vill hålla de hårdast pressade priserna. Samma varor till lägre pris, har alltid varit vårt motto. (Genom att pressa våra inköp, skära i marginalerna och ha en hög omsättning klarar vi att alltid hålla låga priser. Vi tror att det lönar sig i längden. Inte minst för dig som kund).

3. Vi kommer alltid värna om kvaliteten. Att både ha de lägsta priserna och hög kvalitet är en utmaning, men vi har bestämt oss för att lyckas. (Till vår hjälp har vi bland annat egna styckare, kvalitetsgaranti och utvalda leverantörer).

4. Vi tänker ligga längst framme med servicen. Vi gör vårt yttersta för att den serviceanda vi byggt upp genom åren ska bli ännu bättre. (Därför försöker vi hela tiden lyssna på dina synpunkter när det gäller allt som händer och sker i och utanför våra butiker. Glöm inte att vår personal finns där för din skull)!

Eurocash i siffror

Eurocash är en kvalitativ lågpriskedja med sju stora matbutiker i Svinesund, Töcksfors Handelspark, Töcksfors Shoppingcenter, Eda (Charlottenberg), Storlien, Strömstad och Åmål. Verksamheten startades 1997, men namnet Eurocash etablerades först 1999. Idag är vi ca 350 medarbetare som tillsammans omsätter över 1,5 miljarder kronor om året. Vår strategi är att expandera genom förvärv och organisk tillväxt för att stärka positionen som matvarukedjan med det breda sortimentet och de lägsta priserna. Eurocash ägs av Nax AB.

Vår affärsidé

Eurocash affärsidé är lika enkel som minnesvärd: Vi ska vara gränsens bästa matkedja, med bästa kvalitet till priser som alltid ligger snäppet lägre än våra konkurrenters. Effektivitet, enkelhet och smarta butikslösningar betyder att vi kan hålla nere omkostnaderna. Med väl beprövade inköpskanaler och stora inköpsvolymer kan vi dessutom erbjuda våra kunder låga priser utan att tumma på kvaliteten. I linje med vår ambition att skapa en modern och trivsam butiksmiljö med hög servicenivå har samtliga butiker nya exklusiva bemannade köttdiskar där merparten av allt kött styckas och paketeras på plats. Utöver en högklassig köttavdelning tillhandahåller den genomsnittliga Eurocash-butiken ett komplett livsmedelsortiment som omfattar mer än 10.000 artiklar.