Erbjudanden: Strömstad

Hitta till butiken

Vecka 42 | Gäller t.o.m. 2018-10-21 med reservation för slutförsäljning. * Alla priser i SEK

Få vårt nyhetsbrev

Hösten är här! Kolla in våra recepttips och höstfavoriter. Hos oss hittar du samma mat fast till andra priser. Varför betala mer?

Rostad blomkålssoppa

Ingredienser, 4 portioner: 900 g blomkål, 1 purjolök, Arla® Smör&rapsolja spray, 7 dl vatten, 2 msk konc grönsaksfond, 3 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15%, 1 dl sötmandel, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar.

Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Spraya en långpanna med smörspray. Ansa och skiva purjon, spara lite till garnering. Lägg den i långpannan. Skär blomkålen i bitar och lägg på purjolöken. Spraya ytterligare med smörspray, salta. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min tills allt fått fin färg. Lägg över i en rymlig kastrull och häll på vattnet och fond. Koka upp och låt koka i ca 5 min. Häll på syrad grädde och mixa soppan slät. Grovhacka mandeln. Toppa soppan med mandel och lite purjolök vid servering.

Recept från Arla Köket

Klassisk köttfärslimpa

Ingredienser, 4 portioner

Köttfärslimpa: 600 g köttfärs, 140 g tärnat bacon, 1 gul lök, 3 ägg, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, hackad bladpersilja.
Ugnsstekt potatis: 600 g delikatesspotatis, Arla® Smör&rapsolja spray.
Krämig gräddsås: ½ msk kalvfond, 2 dl vatten, 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30%, 1 msk svartvinbärsgelé, ½ msk kinesisk soja, 2 tsk majsstärkelse, ½ tsk salt.

Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken fint. Blanda färsen med lök, bacon, ägg, salt och peppar. Forma köttfärsen till en limpa och lägg i en smord, avlång sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min samtidigt som den ugnsstekta potatisen. Dela potatisen på hälften och lägg i en ugnssäker form ca 20×30 cm. Spraya över smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min bredvid köttfärslimpan. Koka upp fond, vatten och syrad grädde, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt majsstärkelse utrört i lite vatten, gelé och soja, låt koka ytterligare ca 3 min. Smaka av med salt. Servera köttfärslimpan med potatis, gräddsås, haricots verts, pressgurka och rårörda lingon.

Vill du veta mer om hur du gör pressgurka och rårörda lingon från grunden, läs mer på receptet från Arla Köket nedan.

Recept från Arla Köket

Snabb och mustig kycklinggryta

Ingredienser, 4 portioner: 500 g kycklinglårfilé, 250 g steklök, 2 morötter, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja, 1 msk vetemjöl, 1 dl vatten, 1 dl vitt vin, 2½ dl Kelda® mellangrädde, 1 tärning hönsbuljong, 1 tsk torkad timjan, 10 katrinplommon, ½ dl valnötter, färsk timjan, 750 g potatis.

Gör så här: Börja med att skala och koka potatisen. Dela kycklingen i stora bitar. Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar. Salta, peppra och bryn kycklingen i smör- och rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan. Vispa ihop mjöl, vin, vatten och grädde. Häll det i grytan och tillsätt buljongtärning och timjan, låt koka 5 min under lock. Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna och koka 5 min till. Garnera ev med färsk timjan och servera grytan med kokt potatis.

Recept från Arla Köket

Porterstek

Ingredienser, 8 portioner: 1½ kg fransyska, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 2 flaskor porter à 33 cl, 1 dl konc svartvinbärssaft, ½ dl kinesisk soja, 7 vitpepparkorn, 7 enbär, 1 krm torkad timjan, 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30%, 1 msk majsstärkelse, salt, vitpeppar, 500 g brysselkål, 1 dl svartvinbärsgelé. 

Rostad potatis: 1½ kg delikatesspotatis, 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja, 1 tsk flingsalt. 

Gör så här: Skala och skiva lök och vitlök. Koka upp porter, saft, soja, kryddor, lök och vitlök i en gryta. Lägg ner köttet och låt koka på svag värme ca 90 min, till en innertemperatur på 75°. Ta upp köttet och låt det vila. Sila ner 6 dl av skyn i en kastrull. Tillsätt syrad grädde och koka ihop ca 8 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och smaka av med salt och peppar.

Rostad potatis: Sätt ugnen på 200°. Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Ringla över smör-&rapsolja. Rosta i mitten av ugnen ca 40 min. Strö över flingsalt. Koka brysselkålen i saltat vatten ca 5 min. Skär portersteken i tunna skivor och servera med sås, rostad potatis, brysselkål och svartvinbärsgelé.

Recept från Arla Köket

Brunsås

Receptet gäller för 5 dl: 2 msk Arla® Svenskt Smör, 2 msk vetemjöl, 4 dl köttbuljong, ½ dl Arla® vispgrädde, 2 tsk kinesisk soja, ½ krm svartpeppar, ev 1 msk gelé eller äppelmos.

Gör så här: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt buljongen lite i taget under omrörning, koka upp och låt koka under fortsatt omrörning 3-5 min. Tillsätt grädde och smaka av med soja, peppar och ev gelé eller äppelmos.

Servera till stekt kött, kyckling, köttbullar eller pannbiff.

Recept från Arla Köket

Knäckig äppelpaj

Ingredienser, 6 portioner: 5 äpplen, 1 msk kanel, 5 msk strösocker.

Pajdeg: 100 g smör, 2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn, 1 dl strösocker, 2 msk ljus sirap.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skiva dem tunt, blanda med kanel och socker. Lägg blandningen i en smord pajform. Blanda ingredienserna till pajdegen till en smulig massa och strö över de skivade äpplena. Grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter tills den fått en fin gyllene yta. Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde.

Hitta din butik

Vi har sju matvarubutiker som sträcker sig från Strömstad i söder till Storlien i norr. Här hittar du adresser, öppettider och kontaktinformation till alla våra butiker. Välkommen att besöka din närmsta Eurocashbutik!

Hitta butik

Följ oss

Följ oss på Facebook för att få våra bästa erbjudanden varje vecka! Om du har några frågor eller funderingar är du även varmt välkommen att kontakta oss.

Facebook