Nyheter & press

Här samlar vi senaste nytt om Eurocash. Det kan vara en ny butik som öppnar, en speciell produkt vi lanserat eller något helt annat.

2018 2017
Datum Ämne
181213
Ny butik i Storlien 2020
Ny butik i Storlien 2020

Eurocash öppnar butik på ny handelsplats i Storlien

Nu är allt klart för en ny handelsplats i Storlien – det största nybyggnadsprojektet i Storlien i modern tid. En av aktörerna på handelsplatsen blir gränshandelskedjan Eurocash, som öppnar en ny butik på 4500 kvm.

Eurocash, som är en matkedja specialiserad på gränshandel, finns idag redan i Storlien men har länge letat efter mer ändamålsenliga lokaler för verksamheten.

– Vi är mycket glada över att få möjlighet att etablera en ny butik i Storlien. Vi tror på fortsatt god tillväxt för gränshandeln och Storlien har ett bra läge vid E14 och med Trondheim och Tröndelags Fylke i upptagningsområdet. Eurocash kommer att bidra till att göra handelsplatsen till en destination för gränshandel, säger Johan Svensson, vd på Eurocash.

Den nya handelsplatsen kommer att omfatta totalt 24.000 kvm med flera olika butiker och verksamheter. Den första etappen kommer att inrymma fyra butiker med Eurocash och Coop som största hyresgäster.

Eurocash har idag totalt sju butiker längs med den svensk-norska gränsen. I sortimentet finns över 12.000 artiklar med tyngdpunkt på kött, chark, dryck, konfektyr, tobak och annat som efterfrågas av den norska konsumenten.

 Vi kan gränshandel och känner väl till den norska konsumentens behov och förväntningar, säger Johan Svensson.

Samtliga medarbetare på nuvarande Eurocash Storlien kommer att erbjudas fortsatt anställning i den nya butiken, och dessutom kommer ytterligare ett antal nya medarbetare att rekryteras.

Butiken har planerad öppning våren 2020.

För ytterligare information, kontakta:
Henrik Almqvist
henrik.almqvist@eurocash.se
010-55 05 420
180215
Billigare mat i Åmål
Billigare mat i Åmål

Under år 2017 har det blivit 8 kronor billigare att handla en matkasse i kommunen jämfört med föregående år. Den billigaste affären i Pensionärernas Riksorganisation (PRO) årliga undersökning om matvarupriser visar att Eurocash har billigast mat i kommunen.

Den matkasse som de båda pensionärerna Inge-Maj Odhner och Willy Johansson handlade kostade 946,52 kronor till skillnad från förra året då den kostade 958,39 kronor. PRO har gjort denna studie il flera års tid. Inge-Maj Odhner har varit med i tre år och Willy Johansson i över fem år och jämfört matpriserna för PRO:s räkning. De har alltid blivit väl bemötta i butikerna i Åmål.

Bra tillgänglighet
Pensionärerna är glada över att det är så lätt att handla med kontanter något som pensionärer ofta efterfrågar. Alla butiker har kontantbetalning och det går att ta ut pengar hos dem. Vad gäller toaletter så har alla tre butiker en toalett som deras kund kan använda. För Inge-Majs del, som har problem med benen, så är det svårare att hitta någonstans att sitta ner i butiken. Det är bara två av tre butiker som har sittplatser.

Åmål som snittet
Upp till 500 kronor kan det skilja sig i genomsnittlig kostnad att handla samma varor i olika kommuner. I Åmåls kommun så är det genomsnittliga priset för en matkasse ungefär 968 kronor och snittet i Sverige är 995,70 för samma matkasse. Coop ligger något över snittet och Ica och Eurocash under snittet.

Netto inte med
I studien deltar bara Ica, Coop och Eurocash. Netto som också finns i Åmål säljer inte samma typ av varor som de övriga butikerna och saknar fler än fem varor i sitt sortiment vilket gör att de inte kan pristestas.

Butikspriser
Coop Konsum Bengtsfors 992,50 kr
Ica Nära Billingsfors 1033 kr
Ica Supermarket Bengtsfors 977,69 kr
Ica Supermarket Lejonet 964,96 kr
Coop Konsum Åmål 992,51 kr
Eurocash Åmål 946,52 kr
Norra Älvsborg 957,56 kr

Så går undersökningen till:
PRO:s frivilliga matpatruller får en lista med varor och vid ett bestämt datum går de ut i de lokala butikerna och ser efter i hyllorna vad varorna kostar. Det ingår 34 varor i den fiktiva matkorgen som jämförs. För varor som inte finns i butiken räknas ett riksgenomsnitt in. Men om fler än fem varor saknas, stryks butiken från undersökningen.

Källa: PRO

För ytterligare information, kontakta:
Henrik Almqvist
henrik.almqvist@eurocash.se
010-55 05 420